Category Archives Tupakoinnnin lopettaminen

Tupakoinnin lopettaminen

Posted on by admin

Nyt tiedämme, jotta kysymys ei oo vaan pahasta tavasta, vain riippuvuudesta. Vuoden 2006 alussa tupakoinnin lopettamista harkitsi lähes yli 157 000 henkilöä. savukkeet on voinut olla messissä monessa merkittävässä elämän käänteessä ja kokemuksessa. Nikotiinikorvaushoitoa ei saa käyttää lääkkeen kanssa päällekkäin. Lopettaessaan tupakoija pitää etsimään korvaavia tapoja ja opettelemaan heidän käyttöä. «Tupakka sekä sairaudet»1) Tupakoinnin lopettamisen päästä nikotiinin kohottama verenpaine ja sydämen syke alkavat normaalistua isosti.

Nikotiinireseptoreita muodostuu isompi määrä sekä niiden ominaisuudet muuttuvat. Tupakoinnin lopettamisesta on yleensä apua, käsitettiin olevan silloinkaan polttanut 12kk tai kymmenen vuotta. Lääkettä käytetään kaiken kaikkiaan vajaa kymmenen viikkoa, sekä yhtä aikaa saattaa käyttää myöskin nikotiinikorvaushoitoa. Sähkötupakoita poltetaan nimenomaan niin kuin perinteisiäkin tupakoita, vain tästä ei seuraa lainkaan pahoja seurauksia terveydellesi.

Hitaampi aineenvaihdunta johtaa suurempiin pitoisuuksiin sekä epämiellyttävämpiin nikotiinin välittömiin vaikutuksiin. Raskausajan tupakointi saattaa myöskin lisätä kätkytkuolemariskiä. Lopettaminen onkin mahdollista riippumatta tästä, miten pitkään vai kuinka huomattavasti on tupakoinut. Nikotiini imeytyy isosti keuhkojen vaikutuksesta verenkiertoon.

Tupakointi pienentää selkänikamien välilevyjen verenkiertoa. Kokeile eri makuisia nesteitä sikäli jotta löydät omien mieltymystesi mukaisen ja vahvuisen koostumukseltaan oikeanlaisen makunesteen! Valintaan kandee käyttää hieman aikaa ja vaivaa että käyttökokemus on mahdollisimman hyvä. Sen sijaan tupakoinnin lopettamisen vaikutuksista erektioon on vain vähän tutkimustietoa. Silloin Simonen kehottaa keksimään vaihtoehtoista tekemistä, kuten kävely- vai juoksulenkin.

Tupakointiin tulee jatkossakin törmänneeksi ilmiönä, ympäristön viesteinä ja arvoina. Nikotiiniriippuvaiset, jotka tahtovat pienentää tupakointiaan, voivat yrittää myöskin korvata osan savukkeistaan vaihtoehtoisilla nikotiinituotteilla. Lähes kolmasosa päivittäin kotimaassa tupakoivista yrittää lopettaa tupakoinnin jonka vuosi.

Joskus aiemmin lopetin röyhyttelyn sekä menin kunniakkaasti puoli vuotta ilman kessua, ja en tiedä jota sitten sattui, kun tämä alkoi uudelleen. Parhaiten tunnettuja ovat nikotiinikorvaustuotteet, vain onkin myöskin reseptilääkkeitä, jotka eivät sisällä nikotiinia, vain vähentävät röökin himoa ja/tai siitä saatua mielihyvää vaikuttamalla aivojen nikotiinireseptoreihin.

Jos luulet jotta tupakoinnista luopuminen onkin iso uhraus, sikäli minun mielestä se oli vaan helpotus. Seurauksena saattaa olla mekaanisia limakalvovaurioita ja toisia oireita, kuten kielen polttelua sekä huulten pistelyä. spirometriatutkimus esim. terveystarkastusten yhteydessä. Näin väittää viime vuonna tehty tutkimus. Helppoa ei ole tupakoinnin lopettaminenkaan, sekä hammaslääkärin apu lopettamisprosessin kuluessa pystyy olla merkittävää.

Tupakoinnin lopettamisesta voi seurata myöskin toisenlaista hyvinvointia: kuinka suuri määrä kertaa oletkaan jäänyt paitsi mielenkiintoisesta keskustelusta ollessasi ulkona tupakalla… Jos käytät alkoholia, päänsärky aamulla onkin vain murto-osa tästä, jota tämä olisi, jos olisit MYÖS tupakoinut. Tää tosin ajoittui vastaavaan aikaan, kun kauppojen tuli piilottaa tupakoiden tuotemerkit täsyin, joten alitajuisia visuaalisia ärsykkeitä ei ollut.